Musikerne / Øystein Walther Nielsen

Øystein Walther Nielsen


også kendt som LegepladsManden

Her er en kort historie om min tid som musiker.

Fra 1972 og til i dag.

Det vil sige det startede lidt før med at jeg 9 år gammel startede som trompetist I Agersted garden hos 'Sletten' i det gamle mejeri med march og det hele. Her var jeg i nogle år, jeg blev aldrig helt god til det, men det gav mig nogle fri timer i skole når jeg med min søster Britt skulle spille til sølvbryllup om morgnen.

 

DAISY

Det var også min søster Britt der var skyld i at jeg begyndte som trommeslager i 1972. Hun spillede harmonika med en skolekammerat Ingerlise og ja de var ikke enige om at holde tempoet de prøvede med en rytmeboks de har aldrig været gode og slet ikke dengang så min far fik den ide at jeg kunne spille tromme. Som sagt så gjort, der blev køb trommer og vi fandt en til at undervise mig, han hed Svend GYNGE Kristian fordi han engang havde haft gyngerne ved skovlyst i Sæby.

Min søster Kirsten som spillede orgel meldte sig også på banen og tilsammen kaldte vi os for Daisy. Det varede ingen tid før vi fik vores første arrangement på Hjallerup turisthotel.

I årende frem til ca. 1979 spillede vi rundt om i det Nordjyske til baller og privat fester til det man kaldte de unge på 40 meget polka, vals og hopsa.

1979 - Daisy får skæg :)

Kirsten og Britt ønskede at stoppe og jeg syntes at den lidt gammel daws musik var blevet lidt for meget. Samme år begyndte jeg i lære hos Musikcenteret i Aalborg som ekspedient hvor jeg fik en kollega som hed Svend Erik han spilede keyboard med ham og hans kammerat Knud Erik fortsatte vi Daisy.

 

Nogle år senere mødte jeg Preben Kejser han spillede til et høstbal hvor jeg boede sammen med Pas-op. Vi fik en snak og kort tid efter kom han 17 år gammel med i Daisy på trompet og bas det sidste instrument var nyt for ham men han kom hurtigt efter det.

Vi spillede sammen frem til ca. 1982 hvor Svend Erik stoppede og vi gik i opløsning.

 

Duo tiden

Efter Daisy spillede jeg  i ca. 2 år sammen med først Henrik Klitgård fra Strandby som spillede Keyboard og derefter sammen med Bjarne Severinsen også ca. 2 år. Vi spillede bla. meget på Læsø - DEJLIG TID.

 

1986

Jeg havde stadig kontakt til Preben og en dag han kom forbi havde jeg lånt et orgel af min søster, som han fik med hjem og ca. 14 dage var han ude og spille, først med Jørgen syvsten - senere kom jeg med som afløser, hvorefter vi blev enige om at fortsætte.

Kjeld kom hurtig ind i billedet og vi startede først De 3 jyder som senere sammen med Niels Østgård kom vi til at hedde De lune jyder.

Vi spillede sammen til div. baller m.m. i ca. 10-11 år.

 

1997

Jeg stod uden fast musik en kort periode spillede lidt løst hvorefter Niels og jeg sammen startede Daddys danceband først sammen med Claus Coultav på keyboard senere med Anders Wittrup.

Vi manglede en guitarrist det blev Jacob Toft. Sammen havde vi 10 år på de danske landeveje til enkeballer halballer m.m. – men der var langt at køre Anders stoppede vi fik Palle Mortensen fra Brønderslev med - men inden det havde vi prøvet flere spillemænd og det drænede os.

2004

Vi besluttede at stoppe som 4 mand Jeg købte et keyboard hvor svært kan det være og fik Jacob med efter nogen tid og sammen spillede vi til weekend ophold m.m. rundt i det nordjyske. 

2007 - vender hjem til 'Jyderne'

Jeg havde en del afløser med når Jacob ikke kunne. Det blev engang til Kjeld fra Jyderne det gik godt. Vi fik en snak om gamle dage og som sagt så gjort startede jeg igen i De lune jyder på trommer når vi er 3 - på keyboard når vi er 2 mand.

De Lune Jyder ....... 98 46 24 64