Musikerne / Kjeld "Banjo" Kristensen

Kjeld "Banjo" Kristensen

Her er en lille historie om mit musikliv fra år 1963 op til i dag.

Jeg er fra Ålborg og født i 1950. Gift med Kirsten og vi har en søn, Jesper der er født i 1974, en datter Maiken, der er født i 1978.

Min første guitar fik jeg da jeg blev 10 år og begyndte så at få privat undervisning , så blev det 2 år på musikskolen i Ålborg
 
 
har du lyst til at se lidt flere fotos fra min tid som musiker, kan du tjekke Galleriet - god fornøjelse!
 
 
Da jeg jeg var 13 fik jeg muglighed for at komme i et orkester der hed "The Jerks" og vi havde mange gode jobs, fortrinsvis mindre fester men var med i mange (dengang hed det "Mesterskab i pigtrådsmusik").
 
Rita 'forsanger': Vocal
Jens E.Christensen : Orgel
Niels Christensen : Trommer
Anker Bruun : Bas
Karl Korfits : Saxofon
Kjeld Kristensen : Guitar
 
 
Det samme orkester fortsatte, men med en ny trommeslager som hedder Arne Traberg og det blev til rigtige mange gode jobs for vi fik et helt andet publikum på grund af at vi spillede et meget mere alsidig musik,vi kom over hele jylland.Karl Korfits stoppede i orkestret i 1967 hvor efter vi fik Peter Jessen med.Det var en mand som gav orkestret et pift i den rigtige retning,han spillede på saxofon-tværfløjte og violin og der var altid gang i ham.
I 1968 indspillede vi en single plade hvor Lisbeth Dahl sang.
Los Primas nåede også at lave et par single plader.
I 1968 gik Los Primas i opløsning men Arne Traberg førte orkestret videre i nogle år.
 
 
 
 
 
Der skete meget i 1968 for i slutningen af året startede vi orkestret "GALAXIE".
Vi spillede rundt omkring i Nordjylland men havde fast arrangementer på Kirkholt kro .
Orkestret bestod på det tidspunkt af.
Jens E.Christense : Orgel
John Iversen : Trommer
Hans Jørgen Svendsen : Bas / Trompet
Birgitte Tronbakken : Sang
Kjeld Kristensen : Guitar
 
I 1969 var der nogle af personlige årsager der villle holde med at spille så John og mig fandt 2 musikere fra Hjallerup og så blev besætningen sådan her.
 
John Iversen : Trommer
Frank Christensen : Orgel
Steen Devantier : Bas
Kjeld Kristensen : Guitar
Derefter kørte vi det faste arrangement i Kirkholt færdig og lidt løst rundt omkring,og på et tidspunkt i 1970 blev vi enige om at stoppe orkestret"GALAXIE". Det sidste arrangement vi havde var i Mosbjerg og da vi var ved at pakke vores grej kom der 3 gutter hend for at snakke med mig og det viste sig at være "SONOR" som kom fra et arrangement i Kvissel,de ville spørge om jeg havde lyst til at spille med dem og det kunne som situationen var ikke passe bedre,for jeg havde slet ikke lyst til at stoppe med at spille.
Under den tid her boede jeg i Ålborg.
I 1970 Flyttede jeg til Sæby.
 
 
Besætningen blev så.
Michael Gajhede : Bas
Jørgen Larsen : Orgel
Thorgil Jensen : Trommer
Kjeld Kristensen : Guitar
Sonor var nok på det tidspunkt Nordjyllands populæreste danseorkester med rigtige mange gode arrangementer, det var lige fra store halballer , sommerfester og silo baller til private fester. I 1974 gik Michael Gajhede ud af bandet.
Hvad skulle vi så men så kom redningen i form af en basguitar og en sanger og så kom besætningen til at se sådan ud.
Jørgen Larsen : orgel
Thorgil Jensen : Trommer.
Orla Christensen : Bas
Kalle Person : Sang
Der fik SONOR Lige pludselig et kraftigt pust i den positive retning i form af Kalle som er en utrolig god sanger. Det blev til et par utrolige gode år.
Jeg sagde farvel og tak i 1975 for at prøve noget nyt.
 
 
Da jeg havde forladt Sonor var jeg så heldig at "DANICA" gerne ville have en single guitarist med og det tilbud kunne jeg ikke sige nej til, for det første var det et meget populær orkester og for det næste havde de fast arrangement på Kilde kroen i Sæby som nok var det mest populære dansested i Nordjylland.
Det var en dejlig tid på Kilden hos Kurt Siel hvor døtrene Lene og Tine løb omkring for dengang
øvede vi også på Kilden så de var altid nede og høre på .
Jeg kom med som både guitarist og bassist og efter meget snak frem og tilbage blev vi enige om at lave en LP plade.
 
Orkestret bestod dengang af:
Ejvin Nørbak : Guitar
Frede Burholt : Orgel / Bas / Harmonika
Ejvin Burholt : Saxofon / Orgel / Harmonika
Ole Johnsen : Trommer
Kjeld Kristensen : Guitar / Bas / Banjo / Steel guitar
Ole johnsen gik ud af orkestret i 1979 hvorefter vi fik Palle Lønsman med på trommer
 
 
I 1980 Startede jeg med "Telstar 75". Besætningen var:
Bjarke Langkær : Orgel
Per Hyttel : Orgel / Klaver / Trompet
Palle Lønsman : Trommer
Jørgen Lyng : Bas / Trompet
Kjeld Kristensen : Guitar
Det var i det orkester hvor jeg for første gang hørte navnet P.A.system d.v.s.man føre alt lyd ud igennem front højtalerne.Det var et helt utroligt nyt og stort lydbillede,så der startede et nyt musikliv.
Det var et dejligt orkester at spille sammen med da der altid blev arbejdet meget seriøs med alt det vi lavede,det var med øvning , det var med køb af anlæg o.s.v. Vi havde rigtig mange store hal fester i hele jylland da vi på det tidspunkt havde et stort og moderne P.A. anlæg som ikke havde problemer med at spille hallerne op.
 
 
 
Efter en god og travl tid som trio blev vi i 1984 enige om at stoppe. Palle & Bjarke fortsatte Telstar og fik Anders Christensen med på guitar men den besætning kørte ikke så længe men Anders kørte så orkestret videre og det kører stadig væk godt. Vil du læse lidt mere om Telstars historie vil jeg henvise til min gode Kollega Anders Christensen, der har begået en super fortælling om orkesteret læs HER
 
 
 
 
De 3 Jyder startede i 1984 for da gik Preben Kejser & Øystein Nielsen og tænkte på at starte et nyt orkester da det band de spillede i var gået i opløsning og jeg gik og tænkte på hvad der skulle ske så vi begyndte at øve og fandt ud af at vi svingede godt sammen og det gjorde musikken faktisk også så vi spillede et par år under navnet "DE 3 JYDER" men det blev til halfester hvor de mange gange gerne ville have 4 ell. 5 mand så vi blev enige om at skifte navn.
 
 
 
 
DE LUNE JYDER
Vi kørte så videre under det navn "DE LUNE JYDER" og stadivæk med den samme besætning, men havde Niels Østgaard med på bas og trompet til mange arrangementer når vi var 4 mand.
Fra venstre:
Øystein Nielsen : Trommer
Preben Kejser : Orgel / Trompet
Kjeld Kristensen : Guitar / Banjo
Niels Østgaard (Larsen): Bas / Trompet

Vores stærke side er at vi spiller et utroligt bredt program,og vi hver især spiller på flere instrumenter, da det så gir`musikken stor bredde.
I 1995 ville Øystein gerne søge nye udfordringer og på samme tidspunkt ville Preben gerne ud at rejse i et ½ år. Preben tog så ikke afsted før vi havde det med musikken på det rene for vi havde arrangementer der skulle afvikles men der var det så at jeg fik fat i Palle Mortensen og Ole Johnsen som spillede sammmen på det tidspunkt så de ville gerne hjælpe mig igennem det ½ år.
Da tiden nærmede sig at Preben vendte hjem manglede vi en trommeslager så da Palle gerne ville trappe ned fik vi Ole med.
 
Preben Kejser : Orgel / Trompet
Ole Johnsen : Trommer
Kjeld Kristensen : Guitar / Banjo

 
 
I 2008 fik vi Øystein med igen og det passer godt idet vi kan spille Trio og Duo.
 
 
 
 
Her var jeg med som afløser i ca. 2 år. Vi spillede til mange Markeds fester (Det var orkesteret jo kendt for). Nogle af de store oplevelser var når vi var med til gudstjeneste ved Markedsfesten - det var utroligt rørende. På det tidspunkt var det:
Hermann Pfenner selv: Trommer
Finn Hansen: Trompet & Trombone
Vivi på Orgel
og jeg selv på Guitar
Derudover havde vi forskellige folk med på andre instrumenter (oftest 'blæs')
 
 
 
 
 
 
Det blev også til ca. 2 år med Sweet Dreams som spiller Contry stilen. Det var et lille fritidsorkester, hvor vi øvede mere end vi var ude og spille - men det var utroligt hyggeligt og det var en helt anden musikstil end "Jydernes". Orkesteret havde bestået et stykke tid inden jeg kom med - men besætningen var 'på min tid'
Anne Vangaard: Vocal
Jesper Gram-Hansen: Clarinet
Lasse Gram-Hansen: Tromme
Preben Kejser: Bas
Kjeld Kristensen: Western-guitar
 
 
 
 
En dag i februar 2008 ringer Jørgen 'Basse' Larsen (Sonor), at de var ved at indspille en country CD med Bjarne Farmand (Hjørring) så jeg blev spurgt om jeg ville spille Steel-guitar på den. Min del af Indspilningen foregik i juni '08 og CD'en blev udgivet i november 2008 med rigtigt godt resultat og god presseomtale. Læs mere
 
 
 
 
 
 
 
 
 
SALAMI SWINGERS + KEJSERENS NYE KLÆR'
 
Ud over dansemusik spiller jeg i Salami Swingers som er et fritids Jazz orkester og samtidig er jeg med som afløser på banjo i Kejserens nye klær'.
Det var kort fortalt om det meste af min musikhistorie...
og den fortsætter derudaf :)
Hilsen Kjeld A.Kristensen
Mail: banjo@jyderne.dk
De Lune Jyder ....... 98 46 24 64